Hopta chce vytvoriť jednotnú kandidátku z mimoparlamentných ľavicových strán

10.01.2006 Humenné

Humenné 10. januára (TASR) - Poslanec Národnej rady SR a predseda strany Úsvit Ivan Hopta má ambíciu zjednotiť mimoparlamentné ľavicové strany a dosiahnuť vy...
Humenné 10. januára (TASR) - Poslanec Národnej rady SR a predseda strany Úsvit Ivan Hopta má ambíciu zjednotiť mimoparlamentné ľavicové strany a dosiahnuť vytvorenie jednej spoločnej kandidátky pre tohoročné parlamentné voľby.

Dôvodom jeho kroku je fakt, že Komunistická strana Slovenska odmietla rokovať s Úsvitom o spoločnom postupe vo voľbách. Ďalším dôvodom je zákonná 500-tisícová kaucia pre účasť vo voľbách, ktorá je pre politické subjekty nedisponujúce štátnym príspevkom vážnou bariérou, informoval Hopta TASR.
Ako s prvým sa dnes v Humennom stretol s podpredsedom Ľavicového bloku Oliverom Petríkom. Konštatovali, že KSS nevyužila svoju historickú šancu a jej pôsobenie v NR SR pri obhajobe ľavicových hodnôt označili za chabé a nedostačujúce. Návrh na spoločný postup predložia Hopta a Petrík svojim straníckym orgánom, pričom dúfajú, že budú mať väčšiu nádej na úspech, než keď pôjde do volieb každá strana samostatne.
V najbližšom období plánuje Hopta osloviť aj Združenie robotníkov Slovenska, Béčko-Revolučnú robotnícku stranu, Stranu práce, Stranu zelených na Slovensku a Stranu občianskej solidarity. Prejavil záujem spolupracovať aj so známou bojovníčkou za sociálne práva robotníkov, bývalou žeriavničkou Zuzanou Cingeľovou.
 

Vyberte región

mark